Umpikujasta pääsee vain antautumalla

02Lok08

Meneeköhän pahasti pieleen, jos veikkaan Alma Medialta pukkaavan pörssitiedotetta toimitusjohtajan erosta vielä perjantaina tai viimeistään viikonlopun yli nukkumisen jälkeen?

Alma Median hallituksen jäsenen Lauri Helveen mukaan toimitusjohtaja Kai Telanne nauttii yhä hallituksen luottamusta, ja Telanne itse sanoo, ettei aio erota. Nöyrtymistä tai minkään asteista asenteen pehmentymistä ei ole ollut havaittavissa. Tämä tietää sitä, että julkinen paine mediayhtiötä vastaan kiihtyy kiihtymistään. Tässä tapauksessa vahvana voimana mukana ovat Alman asiakkaiden ja jopa yhtiön oman henkilökunnan vaatimukset Telanteen syrjäyttämiseksi.

Ottamatta kantaa siihen, ovatko potkut saaneen päätoimittaja Johanna Korhosen väitteet totta vai ei, käytännössä Alma Median hallituksella ei ole nyt mitään muuta vaihtoehtoa kuin Telanteen vapauttaminen tehtävistään. Alma Media hävisi tämän taistelun sillä hetkellä, kun Korhonen veti esiin syrjintäkortin ja kertoi tarjotusta 100000 euron kipurahasta. Korhosen erottaminen ja sen jälkeen tapahtunut asioiden hoito suijuivat mediayhtiöltä harvinaisen kömpelösti, joten oikein mojova skandaalihan tästä syntyi (ks. puheskandaalit).

Kari Haakanalla on hyvä tiivistys blogissaan, miten herrakerho hirttää itsensä omiin lausuntoihinsa. Lapin Kansan väistyvän päätoimittajan Heikki Tuomi-Nikulan kommentti on kyllä varsinainen killeri ja viimeinen niitti tähän soppaan. Tähän pitää kuitenkin liittää vielä Alma Median merkittävän omistajan Kai Mäkelän möläytys, jonka mukaan kohu Korhosen potkuista vain nostaa yhtiön arvoa.

HS:sta luin, että olin ilmeisesti ensimmäisiä henkilöitä, joille Johanna Korhonen soitti potkujensa jälkeen maanantaina. 15 minuuttia ennen iltapäivälehtitutkimukseni julkistusseminaarin alkua Korhonen kertoi peruvansa sovitun alustuksensa. Hän kuulosti puhelimessa jännittyneeltä, ja aavistin, että jokin oli vialla.

No, en kanna kaunaa. Jos Korhonen olisi kertonut oikean syynkin, tuskin olisi minuakaan julkkareissani näkynyt skuuppikiireideni vuoksi.

Mainokset


2 Responses to “Umpikujasta pääsee vain antautumalla”

  1. 1 Epa

    No huhhuh…Kari Haakanan tiivistys kannattaa todellakin lukaista ja seurata linkkejä..Tätä tämä nyt on tämä nykyajan skandaali..! Käsittämätöntä! Kyllä se maailma muuttuu..! ”Facebookin Alma Media -boikottiryhmässä on pian 3000 jäsentä. Blogeissa leviää myös samanlainen boikottimeemi.”

  2. 2 sattuma

    Eli Suomessa järjestetään sama näytelmä kuin Virossa 1941?
    Johtajat kyyditetään työläisneuvostojen käskystä, anteeksi toimitusneuvostojen?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: