5000 euroa ulkoministerin päänahasta

30Maa08

Kanerva-skandaalin toinen osapuoli Johanna Tukiainen paljastaa viikonvaihteen Ilta-Sanomissa, että hän on palauttanut Hymy-lehdeltä saamansa 5000 euron haastattelupalkkion, eikä ole ottanut vastaan lehden tarjoamaa lomamatkaa (Lomamatkaa? Terveisiä vaan verovirastoon…).

Halvallapa meni, jos vertaa ulkomaisiin kiss and sell -paljastajiin. Kotimaisella mittapuulla ja Hymyn skaalalla 5000 euroa lienee kuitenkin siellä yläpäässä. Tämän mittaluokan jutusta olisi mediataloutta paremmin tunteva paljastelija voinut hyvällä syyllä nyhtää viisinumeroisen summan rahaa, eikä lehti olisi siitä yhtään kärsinyt.

Hymyn keskimääräinen irtonumerolevikki oli viime vuonna vähän alle 32000 kappaletta. Ensimmäisestä Kanerva-numerosta on arvatenkin otettu tavallista isompi painos, jota on taatusti myyty keskimääräistä enemmän. Arvataan nyt varovaisesti, että 50000 irtonumeroa on myyty, ja saman verran menee tätä ensi viikolla ilmestyvää toista numeroa, vaikka viestien sisältö karkaakin heti ilmestymisaamuna muihin tiedotusvälineisiin.

Tällä matematiikalla Tukiaisella myytäisiin 36000 ylimääräistä kappaletta 4,80 euron hintaista lehteä. Hymyn liikevaihtoon tulisi näin 170000 euron bonus tekstiviestiskandaalin ansiosta. Kyllä sillä jo etelään lähtee vaikka koko toimitus.

Mainokset


4 Responses to “5000 euroa ulkoministerin päänahasta”

  1. Jälkikirjoituksena hieman täsmentävää tietoa. Hymyn päätoimittaja kertoo Taloussanomissa, että lehden normaali irtonumeropainos on 70000-80000 kappaletta. Mikä lie normaali palautusprosentti, jos keskilevikki on kuitenkin 30000:n tasoa? 50 prosenttia lehdistä palautuu myymättöminä takaisin? Kallista lystiä.

    http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2008/03/31/N%E4in+Kanerva-viestit+levi%E4v%E4t/20089000/382?rss=4

  2. Tosin irtonumeromyynnin kate on kohtalaisen huono tilausmyyntiin verrattuna. Menee alvit ja Lehtipistekin ottaa omansa välistä.

    Lehden kannalta onnellisin tilanne olisi, jos tällä saisi lisää tilaajia, mutta siihen ei taida yksittäinen piikki vielä riittää, luulen.

  3. Sanomalehti Pohjalaisen mukaan Hymy ottaa uusimmasta numerostaan 20000-30000 kappaleen lisäpainoksen. Sisältöä ei kuitenkaan päivitetä. Päätoimittaja Tuluston mukaan ensimmäinen painos oli suuruudeltaan normaalit 75000 kappaletta.

  4. 4 Kaisa

    Ensimmäinen kommentoijahan on ihan pilipalipelle. Rautakirja ottaa 50 prossaa kaikesta myymästään. Että se siitä sun 170 000 eurosta :)


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: