Mistä skandaaleista media vaikenee?

13Huh08

Helsingin Sanomien Sunnuntaidebatissa on tänään analyysini Kanerva-casesta. Toimitus on samassa yhteydessä käynnistänyt itseänikin tutkimusmielessä kiinnostavan nettikeskustelun ”Mistä skandaaleista media vaikenee?”

Kaksi puutoksesta kärsivää aihealuetta voin heti mainita. Yritysmaailman lahjomiset, petokset, kartellit ja kähminnät saavat olla kaikessa rauhassa, enkä hetkeäkään epäile, etteikö tätä tapahtuisi myös muka vähän korruptoituneessa Suomessa. 90-luvun journalismille hatunnosto siitä, että ainakin yritystä oli.

Toinen maailmalla rehottava mutta meillä näkymätön skandaalityyppi on mediaa itseään koskevat skandaalit. Kyllä niitä täälläkin tapahtuu, mutta niistä ei tehdä numeroa. Tässä yksi tuore esimerkki maailmalta.

Mitä muita tulee mieleen? Osallistukaapa keskusteluun täällä tai tuolla HS:n sivuilla.

 



2 Responses to “Mistä skandaaleista media vaikenee?”

  1. Yksi skandaali josta media on suhteellisen hiljaa on laman aikainen pankkien pelastusoperaatio. Eli minne menivät valtion rahat tuossa valtaisassa pankkien avustusoperaatiossa. Pankeillahan menee nyt suht hyvin, jos nyt ei Sampo-pankkia oteta lukuun. Aikovatkohan ne maksaa velkojaan?


  1. 1 Pohdiskeleva Liftari · Lisää skandaaleista

Jätä kommentti