Mikä UPI? Mikä Väyrynen?

13Huh08

Kanerva-kohun siirryttyä katkeraan jälkipuintivaiheeseen näyttämölle talutellaan jo seuraavaa eroajaa, joka ei vielä itse aavista kohtaloaan. Meillä on nimittäin Suomessa sellainenkin virasto kuin Ulkopoliittinen instituutti (UPI) ja siellä johtaja nimeltä Raimo Väyrynen. Moniko tunsi ennestään?

Väyrystä on syytetty juopottelusta työaikana ja naispuolisen alaisen ahdistelusta. Väyrynen ei näe tässä syytä eroon.

Instituutin hallitus on antanut Väyryselle tehtäväksi parantaa työilmapiiriä. Se ei taida näistä lähtökohdista nyt oikein onnistua, joten Väyryselle löytynee pian muita tehtäviä.

Väyrysen tapaus on hyvä esimerkki ajan hengen ja ilmapiirin vaikutuksesta skandaalin syntyyn. Ahdistelu ja seksuaalinen häirintä ovat nyt kuuma aihe, ja nollatoleranssi alkaa saavuttaa jo vihoviimeisetkin äijäilyn linnakkeet. Silloin jopa virkamiehet, jotka eivät kuvitelleet olevansa julkisuuden henkilöitä, voivatkin yhtäkkiä joutua median paljastavaan valokeilaan.

Ahdistelusta puhuttiin edellisen kerran näin paljon vuonna 2001 Veikkauksen Matti Ahteen eron yhteydessä. Vaikka julkinen kohu vaimenee nopeasti yksittäistapausten ympäriltä, tietyt teemat jäävät kuitenkin muhimaan kollektiiviseen alitajuntaan ja pompahtavat sieltä entistä herkemmin esiin, kun seuraava kutsuhuuto esitetään.

 

Mainokset


No Responses Yet to “Mikä UPI? Mikä Väyrynen?”

  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: