Tekeekö Vanhanen Jäätteenmäet?

02Kes08

Jo viikkoja vellonut vaalirahasotku siirtyi tänään uuteen vaiheeseen, jossa seurauksena voi olla pääministerin kaatuminen ja mahdollisesti jopa ennenaikaiset eduskuntavaalit syksyn kunnallisvaalien yhteydessä. Skandaali on nyt saanut keskustan puolusihteeri Jarmo Korhosen ja pääministeri Matti Vanhasen kasvot.

Herrat ovat sotkeutuneet ikävän näköisesti omiin lausuntoihinsa. Selittelyjen kierre tästä enää puuttuikin.

HS kertoo tänään, että keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen oli mukana perustamassa vaalirahaa jakanutta Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistystä. Yhdistyksen varapuheenjohtaja, eversti evp Jorma Kosunen ei tiedä, mitkä ovat olleet 400000 euron vaalirahan jakoperusteet. Yhdistyksen hallitus ei ole kokoontunut kertaakaan. Itsestäänkö rahat ohjautuivat? Pahalta näyttää.

IS puolestaan paljastaa pääministeri Matti Vanhasen (kesk) junailleen vaalirahaa vihreiden Merikukka Forsiukselle. Vanhanen kertoo lehdelle kyseessä olleen yhteinen ilmastopolitiikkaan liittynyt kampanjatilaisuus , johon pääministeri pyrki järjestämään rahoituksen.

Vanhanen on aiemmin kieltäytynyt keskustelemasta kytköksestään Forsiuksen rahoitukseen, mutta nyt hänelle on tullut yllättävä tarve avautua iltapäivälehdelle. Uutisessa ei kerrottu, miksi Vanhanen kertoi asian juuri nyt, kun lauantain HS:ssa se oli vielä mahdotonta. Oudolta näyttää.

Puolusihteeri Korhonen kiistää, että KMS-yhdistys olisi perustettu keskustan puoluetoimistossa ja että hänellä olisi ollut osuutta perustamisessa. Merikukka Forsius puolestaan kiistää Vanhasen puheet.

Ketähän tässä enää uskoisi?

Vanhanen-Forsius-KMS-kytköksen moraalinen lataus on arvaamaton ja valtava, jos media osaa tätä ruuvia taiten vääntää. Pääministerillä on aika paljon selittämistä toiminnassaan, mutta jos selitykset ovat yhtä ylimieliseltä vaikuttavia kuin tähänkin asti tai yhtä omintakeisia järkeilyjä noudattavia kuin Vanhasella yleensä, Vanhasen kausi pääministerinä saattaa päättyä ennenaikaisesti.

Ei Anneli Jäätteemäenkään tapauksessa löytynyt juridista moitittavaa pääministerin toiminnassa. Hän kaatui moraalin puutteeseen.

Mainokset


3 Responses to “Tekeekö Vanhanen Jäätteenmäet?”

 1. 1 tarmo

  Jäätteenmäen ja Vanhasen välillä on tässä tapauksessa yksi ero: sukupuoli.

  Suomalaisessa poliittisessa kulttuurissa nainen voidaan ampua tuommoisesta, mutta miehen kohdalla asiaa ei todellakaan revitellä samoin. Sääli. Näkisin mielelläni Vanhasen menevän kiertoon.

 2. 2 viljami

  No hohhoijaa Jäätteenmäki kaatui moraalin puutteeseen…Aika vahva ja puolueellinen lausunto. Jäätteenmäki kaatui poliittiseen ajojahtiin ja se on fakta eikä mihinkään moraalin puutteeseen.

 3. 3 Hanna

  Se on tässä suomalaisessa yhteiskunnassa kummallista, että yrittäminen on lähes rikos ja menestyminen yrittäjänä anteeksiantamatonta. Sitten jos jakaa vapaaehtoisesti omalla työllään saatua rahaa yhteiskunnalliseen toimintaan eli esim. kansanedustajaehdokkaille, niin se se vasta rikollista onkin ! ;) Samalla aikaa ammattiyhdistysliikkeet tukevat puolueita yhtälailla eikä tässä toiminnassa nähdä mitään väärää. Ja kyllä ne puolueet kuitenkin ajavat ammattiyhdistysliikkeiden asioita ihan samalla tavoin kuin yrittäjienkin, joten ei voida sanoa, etteivätkö ammattiliitot saisi hyötyä tästä antamastaan tuesta. Taitaa tämä niinkuin Kanerva-kohukin olla enemmänkin vaan vasemmiston kiusantekoa hallitusta kohtaan. Selkeää vaihtoehtoa hallituksen politiikalle kun ei tällä hetkellä tunnu löytyvän.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: