Paljonko maksatte mun tekstareista?

15Huh08

Törmäsin mielenkiintoiseen brittisivustoon, jossa voi huutokaupata oman intiimipaljastuksensa, kuvansa ja videonsa eniten tarjoavalle tabloidille. Sivustolta löytyy omat alueensa juttujen myyjille ja ostajille.

Huutokauppasivusto tarjoaa myös erityisen lehdistöavustajan palveluita kauppaneuvotteluihin lehdistön kanssa ”maksimaalisen myyntihinnan saavuttamiseksi”. Ammattilaisten luvataan pitävän huolta siitä, ettei media pääse omin nokkineen uutisen jäljille ilman myyjän panosta.

Kyllä me suomalaiset olemme tässä asiassa vielä täydellisiä amatöörejä. Kuten Journalismikritiikin vuosikirjan ”Kiss & Sell” -artikkelissani kerron, britit ovat maksaneet suhdepaljastuksista enimmillään satojatuhansia euroja, mutta Suomessa näperrellään muutamilla tuhatlappusilla. Onhan sekin toki iso raha jollekin persaukiselle takiaiselle.

Suomessa tämäntyyppisistä haastatteluista maksavat vain Hymy ja 7 päivää -lehti. Briteissä on lukuisia maksavia tabloideja, joista eniten pätäkkää tuntuu olevan miljardööri Rupert Murdochin omistamalla News of the World -lehdellä. 2000-luvulla tv-kanavat ovat kiristäneet kilpailua entisestään tarjoamalla huikeita summia muun muassa David Beckhamin salarakkaalle Rebecca Loosille.

Suomesta puuttuu vielä juoru-tv, vaikka valmis, menestysvarma konseptikin olisi jo olemassa: netin Seiska-tv. Hyvä kysymys on, miksi Seiska-tv ei ole vielä siirtynyt televisioon. Pitävätkö MTV3:n omistava Bonnier ja Nelosen omistaja SanomaWSOY kilpailijansa Allerin ohjelman poissa kanaviltaan omien markkinoidensa suojaamiseksi vai imagosyistä vai kenties molemmista syistä tai jostain ihan muusta syystä?

Tietojeni mukaan Allerilla ei olisi mitään sitä vastaan, että Seiska-tv tulisi myös telkkarista. Lehtiyhtiölle ei kuitenkaan kelpaa mikä tahansa keskiyön lähetysaika joltakin hikiseltä kaapelikanavalta vaan he haluavat prime timeen koko kansan silmien eteen. Ja halvallahan he eivät brändiään myy.

Ei muuta kuin toimilupahakemus vetämään omalle Seiska-kanavalle!

 

Mainokset


No Responses Yet to “Paljonko maksatte mun tekstareista?”

  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: