Kuinka käy Kanervan?

08Maa08

hymy.jpgTuorein kiss and sell -tapaus, malli Johanna Tukiainen vs. ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok), noudattaa vanhaa kaavaa, ja kuvio on Kanervallekin tuttu männävuosilta. Nyt Kanervan poliittinen ura on kuitenkin suuremmassa vaarassa kuin koskaan aiemmin.

Tekstaillessaan Marika Fingerroosin ja Anne-Mari Bergin kanssa Kanerva oli eduskunnan varapuhemies, nyt ulkoministeri, jota painaa hallitusvastuu. Edellä mainittujen tapausten jälkeen Kanerva tuli nöyrästi julkisuuteen ja myönsi töpänneensä. Kohu meni ohi sillä, että Ikehän nyt on Ike.

Tällä kertaa Kanerva kiistää lähettäneensä viestejä, mutta tekstareita saaneen naisen mukaan ne kaikki ovat tallessa. Jos Kanerva ei puhu totta, hän painaa skandaalin käynnistysnappulaa (ks. skandaalin kehämalli). Ja sen jälkeen – so long, Ike!

Tosin skandaali tästä on syntymässä joka tapauksessa, koska toinen räjähdysherkkä asia, eduskunnan ahdistelukohu, on vielä tuoreessa muistissa ja selvityksessä Helsingin Sanomien uutisoinnin osalta Julkisen sanan neuvostossa sekä poliisilla.

Tämän päivän Ilta-Sanomissa Kanervan puolue kokoomus heittäytyy tuppisuuksi. Vaikka puolueen johto muuta väittääkin, he ovat takuuvarmasti hyvin informoituja Kanervan tilanteesta. ”Tietämättömyys” on taktista ajanpeluuta. Skandaali etenee aina hallitsemattomia polkuja, eikä puolue halua hirttäytyä harkitsemattomiin lausuntoihinsa.

Nykyiselle imagopolitiikalle on tyypillistä,  että puolue pyrkii hyvin nopeasti sanoutumaan irti skandaalin polttopisteeseen joutuneen edustajansa tekemisistä, ennen kuin kielteinen julkisuus alkaa nakertaa puolueen kannatusta. Edelliskerralla Kanerva joutui lopulta puoluejohtaja Jyrki Kataisen puhutteluun. Puoluesihteeri Harri Jaskari puolestaan pantiin hyllylle oman skandaalinsa takia. Miten käy nyt?

Mielenkiintoista on myös nähdä, missä vaiheessa tämä kohu ylittää päivälehtien ja television uutiskynnyksen kuten Vanhasen-Ruususen case.

Mainokset


One Response to “Kuinka käy Kanervan?”

  1. No niin, sunnuntain Hesari ennättikin jo: http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Jaakonsaari+nimitti+Kanervan+nopean+toiminnan+joukoksi/1135234660329

    Jyrki Katainen hämmentyi ja totesi, ettei ainakaan mistään laittomasta ole kysymys. No ei varmaan niin. Mites tuo moraalipuoli? http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Kanervan+tekstiviestikohu+h%C3%A4mment%C3%A4%C3%A4+Kataista/1135234675743?ref=rss

    Keskisuomalainen noteerasi aiheen verkkosivuillaan perjantaina (täydennä linkin loppuun tuo ece-kohta):
    http://www.ksml.fi/viihde/viihdeuutiset/ilkka-kanerva-ihastui-alastonmalliin(86468).ece


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: