Skandaalivessasta tuli turistirysä

18syys07

Uutiset maailmalta raportoivat, että yhdestä miestenvessan kopista St Paulin lentokentällä on tullut kansainvälinen turistinähtävyys. Ihmiset ottavat kuvia kopista, jossa amerikkalaissenaattori Larry Craig pidätettiin viime kesänä sen jälkeen, kun hän oli epäilyttävästi koputellut vessan seiniä. Siveettömästä käytöksestä syytetty Craig joutui lopulta eroamaan valtaisan kohun saattelemana.

Valitettavasti YouTubesta ei vielä löytynyt havainnollistavaa videonpätkää St Paulin saniteettitiloista. Lentoasemalla ”Excuse me, can you please tell me where the Larry Craig bathroom is?” -kyselyihin suhtaudutaan huumorilla, ja epäilemättä skandaalista osataan ottaa myös markkina-arvo irti. Toisin on Ala-Tikkurilan Shellillä, jonne Suomen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö unohti legendaarisen lääkelaukkunsa helmikuussa 2001.

”Valitettavasti emme voi kommentoida lääkelaukkutapausta”, minulle vastattiin, kun pirautin äsken Ala-Tikkurilan Shellille.

Kommentointikielto on tullut Shellin pääkonttorista. Kriisiviestinnän näkökulmasta on tietenkin ymmärrettävää, että tiedotus on keskitetty yksiin käsiin niille, jotka siihen on koulutettu. Mutta kriisi ei ole enää akuutti, eikä Shell ole missään vaiheessa ollut skandaalin osapuoli, joten olen aistivinani pientä yliherkkyyttä. Kyllä sinne nyt jonkin pienen muistomerkin voisi pystyttää.

Sen verran sain kuitenkin huoltamolta irti, että laukun löytöpaikka ei erityisemmin vedä töllistelijöitä puoleensa, eikä asiaa juurikaan oteta puheeksi henkilökunnan kanssa. Ihmiset eivät ole silti unohtaneet. Moni puhuu huoltamosta ”Hemohes-asemana”.

Kerroin, että se kuuluisa lääkelaukku löytyy nyt Urheilumuseosta. Vierailuajat arkisin klo 11-17 ja viikonloppuisin klo 12-16.

”Aha”, todettiin Ala-Tikkurilan Shelliltä.

Mainokset


One Response to “Skandaalivessasta tuli turistirysä”

  1. Vai löytyykö sittenkään enää Urheilumuseosta? Tarkemmin katsottuna Väärä positiivinen? -näyttely onkin päättynyt 22.2.2004. Missä lie Kyrön laukku nyt?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: