McLarenille mätkäistiin jättisakko

13syys07

F1-vakoiluskandaali huipentui tänään urheilulajien kenties kaikkien aikojen suurimpaan rahalliseen rangaistukseen, kuten Keijo Rosberg totesi äsken MTV3:n Tulosruudussa. Kansainvälinen autourheiluliitto FIA lätkäisi McLaren-tallille 72 miljoonan euron sakot ja tuomitsi tallipisteet menetetyiksi koko kaudelta. FIA:lla ei kuitenkaan ollut kanttia viedä henkilökohtaisia pisteitä McLarenin kuljettajilta Fernando Alonsolta ja Lewis Hamiltonilta. Seuraukset olisivat epäilemättä olleet tuhoisat, ja isku olisi ollut koko lajille liian kova.

Nettikeskusteluissa on jo ihmetelty, missä tässä oli rangaistus.

No, on se kumma, jos 72 miljoonaa euroa – vanhaa rahaa lähes puoli miljardia markkaa – ei tunnu missään 320-360 miljoonan euron liikevaihdossa. Lisäksi tallikohtaisia palkintorahoja jää McLarenilta saamatta kymmeniä miljoonia euroja. McLarenin tallipäällikkö Ron Dennis kuitenkin vakuutti, että velaton organisaatio kyllä selviää tästäkin. Ihailtavaa optimistisuutta.

Vakoiluskandaali tahrasi koko McLaren-tallin maineen, kun Alonso paljasti, että tallissa muutkin kuin pääsuunnittelija Mike Coughlan olivat perillä kilpailijan salaisista tiedoista. Politiikassa ja liike-elämässä Ron Dennis olisi viimeistään tänään ilmoittanut erostaan. Formulamaailmassa ei ilmeisesti olla niin nokonuukia pienistä imagokupruista, sillä Dennis ei ole aikeissa jättää tehtäviään. Mielenkiintoista sinänsä, että tästä mahdollisuudesta en ole tämän päivän uutislähetyksissä nähnyt mainintaakaan. Mikä urheilutoimittajia vaivaa?

Mainokset


No Responses Yet to “McLarenille mätkäistiin jättisakko”

  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: