Polttakaa se Tiitisen lista!

03syys07

Ei sitten saatu Alpo Rusin maineenpalautusoikeudenkäynnistä irti uusia skandaaleja, ellei sellaisena voi pitää Rusin asianajajien amerikkalaistyylistä loppulaskua. Niin sanottua Tiitisen listaa ei käräjillä julkistettu, mutta nyt pallo on supolla. Listan salaamisesta aikoinaan päättäneet presidentti Mauno Koivisto ja supon ex-päällikkö Seppo Tiitinen ovat ottaneet julkistamiselle myönteisen kannan spekulaatioiden hillitsemiseksi.

Poliisiylijohtaja Markku Salminen ja supon vt. päällikkö Petri Knape varjelevat listalla olevien henkilöiden yksityisyyttä eivätkä aio julkistaa paperia, kertoo aamun Ilta-Sanomat.

Tilanne on absurdi. Valtion ja viranomaisten toimintaa on vaikea ymmärtää – ymmärtävätköhän oikein itsekään? Suojelupoliisin lukitussa kassakaapissa siis säilytetään listaa 18 suomalaisnimestä, jotka länsisaksalaisten käsityksen mukaan mahdollisesti pitivät yhteyttä DDR:n tiedustelupalvelu Stasiin. Näyttöjä yhteydenpidosta ei ole, eikä syytteitä ole nostettu. Rikoskin olisi jo vanhentunut. Siitä huolimatta tällaisen paperilappusen säilömistä jatketaan, ja ties kuinka moni on jo tullut informoiduksi salaisen listan nimistä, jotka eivät itse tiedä asiasta mitään. Kuuluuko tällainen oikeusvaltion periaatteisiin?

Jos kerran listaa on mahdotonta julkaista, se pitää tuhota. Polttakaa, ajakaa silppuriin tai syövyttäkää hapolla ja unohtakaa koko juttu. Valtakunnan vasikat tulevat kyllä esiin pikkuhiljaa muutenkin. Osa on jo tullutkin.

Mainokset


No Responses Yet to “Polttakaa se Tiitisen lista!”

  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: