Rusin kallis kunnia

17Elo07

Ensi maanantaina käynnistyy oikeudenkäynti, jollaista ei ole ennen Suomessa nähty. Tohtori Alpo Rusi vaatii Suomen valtiolta 500000:ta euroa maineensa pilaamisesta.

Nimekkäät todistajat ja kuultavat takaavat sen, ettei käsittelyyn varatuilta viideltä päivältä (20.-21.8., 27.-29.8.) ainakaan medianäkyvyyttä puutu. Todistajina tai kuultavina voidaan nähdä muun muassa presidentti Martti Ahtisaari, entinen puhemies Paavo Lipponen, entiset sisäministerit Ville Itälä ja Kari Rajamäki, entinen oikeusministeri Johannes Koskinen, keskustan entinen puoluesihteeri Eero Lankia, entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja, entinen keskustajohtaja Esko Aho, toimittaja Olli Ainola, entinen kansanedustaja Kalervo Kummola ja suojelupoliisin entinen päällikkö Seppo Nevala. Lista tarkentuu maanantaina. 

Skandaalinäkökulmasta on kiinnostavaa, paljastuvatko ns. Tiitisen listan ja Rosenholz-aineiston suomalaisagentit, jotka ovat Stasille raportoidessaan toimineet merkittävissä yhteiskunnallisissa tehtävissä. Rusihan on vaatinut Stasi-listojen julkistamista. Esimerkiksi tuo Tiitisen lista on kuitenkin niin heppoisin tiedoin kasattu, että haluaisin nähdä, millä perustein mikään media pystyisi julkistamaan sen, vaikka se jostain syystä paljastettaisiinkin oikeudessa. 

Skandaali olisi sekin, jos saataisiin näyttö supon tietovuodosta väärille henkilöille kesken Rusin asian esitutkinnan. Tieto Rusin esitutkinnasta tuli julki Ylen tv-uutisissa 10. syyskuuta 2002. Ennen tätä päivämäärää kaikki epäillystä liikkunut tieto on ollut siis peräisin keskeneräisestä esitutkinnasta. Ydinkysymys kuuluu silloin, kenelle kaikille supolla oli oikeus kertoa epäilyistään.

Syyttömäksi todetulle Rusille kunnianpalautusoikeudenkäynti voi koitua kalliiksi. Jos hän häviää, hän maksaa omasta pussistaan myös vastapuolen asianajokulut.

Mainokset


No Responses Yet to “Rusin kallis kunnia”

  1. Jätä kommentti

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: